top of page

Ezeket a fogyókúrákat kerüld

Az alábbiakban bemutatok néhány gyakori, de egészségtelen fogyókúrát és a káros hatásaikat:


1. Szénhidrátmentes diéta: Az ilyen diéta során szinte teljesen kiiktatják a szénhidrátokat az étrendből, a rostokban is gazdag zöldségeket és gyümölcsöket mellőzve. Ennek a diétának a mellékhatása az, hogy a test könnyen fáradékony lesz, gyakran nincs energiája, és rontja az emésztőrendszer működését.


2. Gyümölcslé diéta: Az ilyen típusú diétában csak gyümölcsleveket és smoothie-kat fogyasztanak. Ennek a diétának a súlyos mellékhatása, hogy a test nagy mennyiségű édesítőszerrel van feltöltve, és hiányoznak a rostok, a fehérjék és az esszenciális zsírok.


3. 5:2 étrend: Az ilyen típusú étrendben az ember csak öt napon keresztül fogyaszt a szokásos módon, azonban két napig korlátozó étrendet alkalmaz. Ez súlyosan károsítja a testet, és stresszt okoz, amely negatív hatással van az egészségünkre.


4. Mono-diéta: Egyes ételek kizárólagos fogyasztására szóló diéta, például csak alma vagy csirke fogyasztása hosszabb ideig. Ennek a diétának a legfontosabb mellékhatása, hogy a választott ételek ismétlődése nagy mennyiségű tápanyaghiányt okoz a szervezet számára, melynek hatására károsodhat az egészsége.


5. Fehérje diéta: Az ilyen típusú diétában az ember nagyon alacsony kalóriatartalmú, magas fehérjetartalmú ételeket fogyaszt. Ennek a diétának a legnagyobb mellékhatása a vesefunkció romlása.


Az egészséges táplálkozás és testmozgás lehet a legjobb módja a testtömeg- és a testzsír százalék csökkentésének, természetesen és módszeresen.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

...de mozogni nem akarok!

Lehet fogyni mozgás nélkül is, ha az élelmiszerválasztásunkat és az étkezési szokásainkat megfelelően alakítjuk. A fogyás az alapvetően a kalóriabevitel és a kalóriafelhasználás közötti különbségen al

A rettegett jojó effektus

A jojó effektus olyan jelenség, amikor rövid idő alatt sikerül lefogyni, majd a fogyókúrát követően a súly visszatér a korábbi értékre vagy még annál is magasabbra. Ez egy relatív gyakori jelenség, am

Nem minden arany...

Számos olyan termék van a piacon, amelyek gyors súlyvesztést ígérnek, azonban ezek a készítmények nagyon veszélyesek lehetnek az egészségre, mivel nem megfelelő összetevőket tartalmaznak és nem rendel

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page