Egy új kezdet története – Hajni üzenete
Kedves Mindenki
Szeretnék megosztani veletek egy darabot az én történetemből. Nem azért, hogy sajnálatot keltsek, hanem hogy reményt adjak, és megmutassam, hogy van kiút, van élet a legmélyebb sötétség után is.
Sokáig éltem egy bántalmazó kapcsolatban, és ami a legfájdalmasabb: sokáig észre sem vettem. Az érzelmi bántalmazás, a megalázás és a manipuláció olyan mélyen beivódott a mindennapjaimba, hogy azt hittem, ez a normális. Önmagamat hibáztattam mindenért – azt gondoltam, velem van a baj, én nem vagyok elég jó, nem vagyok elég szerethető.
A legnehezebb időszakban három gyermekem született. Ők jelentették a világosságot a sötétségben. Miattuk döntöttem úgy, hogy véget vetek ennek a kapcsolatnak. Nem akartam, hogy ők is ebben a mérgező környezetben nőjenek fel. Ez a döntés életem legnehezebb, de egyben legbátrabb lépése volt.
A kilépés nem volt könnyű. Az érzelmi bántalmazás nyomai máig érződnek, és az anyagi csőd, amibe kerültem, tovább nehezítette a helyzetet. De egy dolgot nem engedtem el: a reményt. Tudtam, hogy új életet kell kezdenem – önmagamért és a gyermekeimért.
Azóta újjáépítettem az életem. Újra megtanultam szeretni magam, bízni az emberekben, és hinni abban, hogy van jogom boldognak lenni. Az út tele volt kihívásokkal, de minden lépéssel erősebbé váltam.
A hatások persze máig érződnek. Vannak napok, amikor nehéz, amikor a múlt árnyai visszatérnek. De minden nap emlékeztetem magam: már nem ott vagyok, már nem az az ember vagyok, aki hagyta, hogy bántsák. Most már az az ember vagyok, aki felállt, továbblépett, és újra rátalált önmagára.
Azért osztom meg ezt veletek, mert hiszem, hogy bárki képes a változásra. Nem számít, milyen mélyen vagy most, mindig van egy út felfelé. És ne felejtsétek: nem vagytok egyedül. Ebben a csoportban mindannyian támogatjuk egymást.
Ha én meg tudtam csinálni, ti is meg tudjátok. Minden egyes lépés számít, és együtt sokkal erősebbek vagyunk. 💚
Szeretettel,Hajni